SSL

Heeft u op uw website gegevens van personeel of klanten staan ?

Dan is het goed mogelijk dat u volgens de Wet Persoonsgegevens verplicht bent om uw website te beveiligen tegen mensen met kwaadwillende bedoelingen. U kunt deze informatie beveiligen door een SSL certificaat te gebruiken. SSL is het meest gebruikte veiligheidsprotocol op het internet en wekt dan ook goede vertrouwen op bij bezoekers.

HTTPS

https limaweb
Een SSL certificaat zet uw website (http) om naar een veilige verbinding (https) zodat vertrouwelijke informatie versleuteld (encrypt) kan worden en de gegevens niet zomaar onderschept kunnen worden. Een certificaat wordt maar voor 1 specifiek domeinnaam uitgegeven. Deze certificaten kunnen dus niet gekopieerd worden of voor een andere domeinnaam gebruikt worden dan waar het voor bedoeld is. Een veilige website is te herkennen aan https of het slotje in de adresbalk. Het meest uitgebreide variant is de EV SSL certificaat, hierbij wordt ook de bedrijfsnaam in de adresbalk in het groen getoond. Deze certificaat wordt pas vrijgegeven als alle gegevens van de aanvrager gecontroleerd zijn. Nadat alle documenten en gegevens gecontroleerd zijn zal de uitgevende instantie telefonisch contact opnemen om de aanvraag te verifiëren.

Google

google ssl
Google geeft websites die gebruik maken van een SSL beveiliging hogere positie in de zoekresultaten. Dit doen ze vooral om veilig internet te stimuleren. Het ontbreken van een SSL certificaat kan tegenwoordig zelfs een waarschuwing geven in Google Chrome.

Bestellen, installeren, configureren van een SSL certificaat

Voordat u een SSL certificaat besteld, is het belangrijk om zeker te weten dat u het juiste variant besteld en dat u over alle benodigde gegevens beschikt. Na het bestellen en opleveren van documenten moet het certificaat geïnstalleerd worden en geconfigureerd om bijvoorbeeld van de normale omgeving (http) naar de veilige omgeving (https) om te leiden. Heeft u een webhosting pakket bij LimaWeb ? Dan kunt u via ons een SSL certificaat bestellen. Wij zullen het certificaat verder voor u installeren en configureren op onze server. Bent u nog geen klant of heeft u geen webhosting pakket bij ons dan kunnen wij u adviseren en begeleiden bij het bestellen, installeren en configureren. Voor meer informatie raden wij u aan contact op te nemen.

SSL
€5 / mnd
Validatie via domeinnaam
Veilige https verbinding
Voor 1 (sub)domein
'Slotje in de adresbalk
Betere waardering op Google
Wildcard SSL
€10 / mnd
Validatie via domeinnaam
Veilige https verbinding
1 domein met alle subdomeinen
Slotje in de adresbalk
Betere waardering op Google
EV SSL
€15 / mnd
Uitgebreide validatie
Veilige https verbinding
Voor 1 (sub)domein
Groene bedrijfsnaam in URL-balk
Betere waardering op Google