Back-end Optimalisatie
26 mei 2018550 too many MIME parts
26 december 2018WordPress is een veelgebruikte CMS systeem met een tal van thema´s en plugins. Deze thema´s en plugins kunnen teveel geheugen in beslag nemen waardoor uw website trager wordt. U kunt het volgende uitvoeren om uw WordPress website te optimaliseren:
1. WordPress caching plugin
Elke keer als uw browser een webpagina laadt, haalt het alle bestanden op (inclusief HTML, CSS, Javascript, afbeeldingen). Voor de pagina´s die klein (KB´s) zijn is dat geen probleem maar pagina´s die wat groter zijn (MB´s) kan dat voor vertraging zorgen. Hoe groter de bestanden, hoe langer het moet laden. Verder is het zo dat elk bestand een eigen verzoek doet bij de server. Veel verzoeken tegelijk kunnen ook nadelige gevolgen hebben voor de laadsnelheid. In combinatie met langzaam internet kan het nog veel langer duren voordat de website laadt.
Browser caching helpt deze bestanden lokaal op te slaan in de browser van de gebruiker. Als de website voor het eerst bezocht wordt moet het wel alle elementen ophalen. Browser caching werkt pas na het eerste keer bezoeken. Bij herhalingsbezoeken of het bezoeken van een andere pagina van de website waarop deze elementen voorkomen, worden de elementen uit de cache van de browser gehaald. Omdat het minder elementen hoeft te downloaden en minder verzoeken stuurt naar de server zal dat resulteren in een snellere laadtijd.
Om caching in WordPress te activeren, kunt u de volgende plugins gebruiken:
1. W3 Total Cache
2. WP Super Cache
Om optimaal gebruik te maken van de caching functies dient u alle instellingen juist te configureren. Uiteraard kunnen wij u daarbij helpen.
2. GZIP Compressie
GZIP Compressie is het samenvoegen en verkleinen van bestanden waardoor deze makkelijker en sneller geladen worden door internetbrowsers.
Om te controleren of GZIP compressie is ingesteld op uw website, kunt u naar de website van LimaRank gaan. U voert uw webadres in en drukt dan op het vergrootglas icoontje om een scan uit te voeren.
3. Bestanden verkleinen
Probeer zoveel mogelijk de bestanden (als afbeeldingen) te minimaliseren en samen te voegen. Hoe kleiner de bestanden zijn, hoe sneller het geladen wordt.
4. Plugins
Controleer of de plugins die u gebruikt onlangs zijn bijgewerkt en of ze nog goed functionerend zijn. Verder kunt u het beste alle plugins die u niet gebruikt verwijderen.
5. Externe links
Implementaties vanuit externe websites zorgen voor vertraging op uw website. Een voorbeeld hiervan zijn; Google Maps, Social Media implementaties en (Google) fonts.
6. Updates
WordPress is een veelgebruikte CMS (content management systeem) en is om die reden dan ook erg geliefd bij mensen met kwaadwillende bedoelingen. Om uw WordPress website zo veilig mogelijk te houden is het van belang om updates aan het systeem, thema’s en plugins zo snel mogelijk na een beschikbare update bij te werken. U kunt in WordPress automatisch updaten aanzetten, wel is het dan van belang om back-ups te maken voor als een update misgaat. Na het uitvoeren van een update; dient er eigenlijk altijd gekeken te worden of alles nog functioneert. LimaWeb kan u helpen met het up-2-date houden van uw website.
7. Back-up
Het maken van back-ups is essentieel. Mocht uw website gehackt worden of mocht er iets fout gaan bij het instellen of updaten, dan kan er altijd een back-up teruggeplaatst worden. Belangrijk is of de back-ups automatisch gemaakt worden, hoelang ze bewaard worden en hoe makkelijk het is om een back-up terug te zetten.
8. Webhosting
Een goede website heeft ook een goede webhosting nodig.
Bij LimaWeb letten wij op de volgende punten:
– Snelheid: Zowel voor bezoekers als voor Google is snelheid belangrijk. Om de snelheid optimaal te houden, zorgen wij ervoor dat er niet teveel website’s op één server draaien.
– Serverlocatie: Als uw server in Nederland staat en uw website ook, wordt het niet alleen sneller geladen maar wordt uw website ook beter gevonden op de Nederlandse versie van zoekmachines (als bijvoorbeeld; google.nl).
– Veiligheid: Naast het uitvoeren van updates in WordPress zelf, monitoren wij de inlogpogingen, serverbelasting, gewijzigde php-bestanden, gebruikte plugins, wachtwoorden, up-time monitoring en nog meer.