Website promotie

Over het toevoegen van meer links naar uw pagina om de waarde van de pagina te verhogen

Hoewel de meeste links naar uw site geleidelijk ontstaan naarmate meer mensen uw inhoud ontdekken via het zoeknetwerk of anderszins en er een link naar plaatsen, begrijpt Google dat u anderen op de hoogte wilt stellen van al het werk dat u in uw inhoud heeft geïnvesteerd. Als u de inhoud effectief promoot, zullen gebruikers die in hetzelfde onderwerp geïnteresseerd zijn, de inhoud sneller ontdekken. Zoals bij de meeste die hierboven zijn genoemd kan het te ver doorvoeren van deze suggesties een negatief effect op de reputatie van uw site hebben.

Doe aankondigingen via blogs en bouw aan je online reputatie

Een blogbericht op uw site waarin u bezoekers laat weten dat u iets nieuws heeft toegevoegd, is een prima manier om anderen op de hoogte te stellen van nieuwe inhoud of services. Andere webmasters die uw site volgen of een RSS-feed ophalen, zouden het nieuws kunnen oppikken.

Ook de offline promotie van uw bedrijf of site kan resultaten opleveren. Als u een bedrijfssite heeft, kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat de URL op uw visitekaartjes, briefpapier, posters, enzovoort staat. U kunt ook nieuwsbrieven verzenden om klanten per e-mail te laten weten dat er nieuwe inhoud op de website van uw bedrijf staat.

Als u een lokaal bedrijf heeft, kunt u gebruikers bereiken via Google Maps en online zoekopdrachten door bedrijfsvermelding toe te voegen aan het bedrijfscentrum van Google.

Blijf op de hoogte van sociale media

Sites die zijn opgezet voor sociale interactie en het delen van informatie tussen de leden maken het steeds gemakkelijker om groepen gebruikers voor een site of onderwerp te interesseren.

Bereik klanten via aan uw site gerelateerde community’s

De kans is groot dat er verschillende sites zijn met onderwerpen die vergelijkbaar zijn met die van u. Het heeft in het algemeen een positief effect als u op de hoogte blijft van en communiceert met deze sites. Populaire onderwerpen in uw sector of community kunnen u ideeën voor nieuwe inhoud geven of een goede communitybasis opbouwen.