Bron

Gebruik Webmasterhulpprogramma’s

Grote zoekmachines, waaronder Google, bieden gratis hulpprogramma’s voor webmasters aan. De webmasterhulpprogramma’s van Google helpen webmasters nauwkeuriger te bepalen hoe Google met hun websites omgaat en kunnen gebruikers nuttige gegevens over hun site bieden die Google heeft verzameld. Als u de webmasterhulpprogramma’s gebruikt, krijgt uw site geen voorkeursbehandeling, maar het kan u wel helpen mogelijke problemen vast te stellen, zodat de site beter in de zoekresultaten kan presteren als u deze kwesties aanpakt.

Gedetailleerde analyse is mogelijk via Google Analytics en de webanalyseservices

Als u het crawlen en indexeren van uw site heeft verbeterd met de Webmasterhulpprogramma’s van Google of andere services, bent u waarschijnlijk nieuwsgierig naar het verkeer op uw site. Webanalyseprogramma’s zoals Google Analytics zijn een waardevolle bron van inzicht voor siteverkeer.

Voor gevorderde gebruikers van Analytics kan de informatie van een analyse-programma in combinatie met gegevens uit uw serverlogbestanden zelfs nog meer inzicht bieden in wat gebruikers met uw documenten doen (zo kunt u bijvoorbeeld meer zoekwoorden vinden die gebruikers opgeven om uw site te vinden). Ten slotte biedt Google het hulpprogramma Website Optimizer aan. Hiermee kunt u experimenten uitvoeren en uitzoeken welke wijzigingen op paginaniveau het hoogste conversiepercentage opleveren. In combinatie met Google Analytics en de webmasterhulpprogramma’s van Google, vormt dit een prima basis waarmee u uw site kunt verbeteren.

Handige tips en bron

Google Webmaster Help Forum
Google Webmaster Central Blog
Google centrum voor webmasters
Google Webmasterhulpprogramma’s
Google webmasters richtlijnen
Google Analytics
Google Website Optimizer
Bron Google